Junioriedustus

Ryhmässä harjoittelevat urheilijat treenaavat tavoitteellisesti, tavoitteena voi olla esimerkiksi Rollo-/IKM-raja tai arvokilpailumenestys. Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikille matkoille ja kaikkia lajeja.

Ryhmän urheilija haluaa harjoitella kovaa ja on sitoutunut tekemään töitä tavoitteidensa eteen. Urheilija ymmärtää, ettei jokainen päivä ole helppo ja kiva, mutta sisäinen motivaatio ja itselle asetettu tavoite saavat hänet tekemään kovasti töitä myös vaikeina päivinä. Motivaatio näkyy hänestä ulospäin, eikä urheilija halua jättää väliin tärkeitä harjoituksia tai harjoituksen osia. Urheilija tsemppaa myös muita ryhmäläisiään parempiin suorituksiin ja iloitsee heidän puolesta. Urheilija on valmis tekemään valintoja edistääkseen kehittymistään urheilijana (esim. omatoiminen liikkuvuusharjoittelu, ravinnon riittävästä saannista pidetään huolta, nukutaan riittävästi). Urheilija ymmärtää, että vuorokauden tunnit kannattaa käyttää fiksusti. Urheilija oppii kuuntelemaan omaa kehoaan ja lepää tarvittaessa tietyn harjoituksen yli, muttei tee sitä turhaan. Urheilija voi harrastaa muita lajeja vapaa-ajallaan ja siihen kannustetaan. Useaa lajia harrastavan urheilijan kanssa katsotaan henkilökohtaisesti viikko-ohjelma ja tarvittaessa käydään Junioriakatemian harjoituksissa, mikäli Junioriedustuksen joku harjoitus ei sovi aikatauluun.

Ryhmään ennakkovalitaan edeltävän ja kuluvan vuoden suoritusten (Rudolphin pisteiden) perusteella seuran 12-16 kovinta junioriurheilijaa (korkeintaan IKM-ikäiset). Mikäli Rudolphin pisteitä ei urheilijalle ole vielä kertynyt, hyödynnetään loppujen urheilijoiden ennakkovalinnassa kahden lajin Fina-pisteiden keskiarvoa. Tämän jälkeen valmentajat käyvät keskustelun keskenään siitä, onko kaikkien näiden urheilijoiden harjoittelu sillä tasolla, että he soveltuvat ryhmään, onko joku uimari liian nuori kyseiseen ryhmään tai voisiko harjoittelun perusteella joku uimari pisteiden ulkopuolelta kuulua ryhmään. Valmentajat katsovat n. 20 tilastollisesti parasta urheilijaa ja voivat näiden sisällä tehdä päätöksiä siitä, kuuluuko uimari kyseiseen ryhmään, vaikka olisi/ei olisi 12-16 parhaan joukossa. Lopuksi valmentaja käy jokaisen ryhmään valitun urheilijan kanssa henkilökohtaisesti keskustelun siitä, onko hän halukas harjoittelemaan tavoitteellisesti ja sillä tavalla, kun ryhmässä harjoitellaan. Tämän jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, harjoitteleeko urheilija tässä vai jossain toisessa ryhmässä.

Junioriedustuksen valmennustiimiin kuuluvat Jaakko Haikonen, Sari Villanen, Ada Salokannel sekä Jesse Jokiniemi


Junnuedustuksen uimareiden pelisäännöt

1. Keskity treeneissä

2. Kuuntele valmentajaa

3. Ota muut huomioon

4. Pidä hauskaa

5. Puhu soveliaasti

Junnuedustuksen vanhempien pelisäännöt

1. Vanhempien rooli kisoissa on olla kannustajana (tai toimitsijana)

2. Jos vanhempi toimii häiritsevästi kisa- tai harjoitustilanteessa, valmentaja kertoo asiasta vanhemmalle, välitön palaute ja tarvittaessa poistumispyyntö

3. Jos valmentajalle tulee mieleen mitä tahansa uimarista, hän kertoo asiasta vanhemmalle (esim. omatoimiharjoittelun tarve, energiavajeen huomaaminen, ylempään ryhmään siirtyminen jne.)

4. Jos vanhempi haluaa keskustella tai saada lisää palautetta lapsensa uinnista, ottaa hän yhteyttä valmentajaan, säännöllisille ns. vanhempainvarteille ei tarvetta

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita